Οι ζωδιακοί αστερισμοί

Εικονογράφηση των ζωδίων

Αναλυτική Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό σκοπό έχει να εισάγει τον απλό αναγνώστη στο θαυμαστό κόσμο των ζωδίων. Γίνεται σύντομη αναφορά στους αστερισμούς, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά τα ζώδια, η εικονογραφία τους και τα πιο αξιόλογα αντικείμενα που περιέχουν. Γίνεται αναλυτικός και σαφής διαχωρισμός μεταξύ Αστρονομίας και Αστρολογίας και δίνεται σύντομη και περιεκτική αναφορά στις ιστορίες των ζωδιακών αστερισμών, που αποτελούν διαχρονική πηγή έμπνευσης όλων των μεγάλων καλλιτεχνών. Επίσης παρουσιάζεται ο 13ος αστερισμός του ζωδιακού κύκλου, ο Οφιούχος.

Τα τελευταία κεφάλαια είναι αφιερωμένα στις προσπάθειες, που έχουν ξεκινήσει, από την αρχές της Αστρονομίας για την εικονογράφηση του ουρανού από μεγάλους καλλιτέχνες και αστρονόμους. Στην ουσία παρουσιάζουν ένα εικονογραφημένο λεύκωμα την ζωδίων, το οποίο βασίζεται κατά κύριο λόγο στους χάρτες του ουρανού.

Οι συγγραφείς ελπίζουν σε μια ουσιαστικά βελτιωμένη επανέκδοση του βιβλίου αυτού, αλλά και την έκδοσή του στην Αγγλική γλώσσα.

Θα ακολουθήσει, από τους ίδιους συγγραφείς, το βιβλίο "Οι Χάρτες του Ουρανού" το οποίο θα συμπληρώσει και θα επεκτείνει το παρόν βιβλίο με την παρουσίαση όλων των χαρτών των διαφόρων συγγραφέων που κατά καιρούς ασχολήθηκαν με την εικονογράφηση του ουρανού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας βοήθησαν: φοιτητές τους, μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και μέλη του "Ωρίωνα", της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Κωδικός: EPP-BK0108
Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

Τιμή: 45,89 €
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.A.

Χρόνος Παράδοσης: 3 έως 5 εργάσιμες μέρες